Mulla vähän päätä raavituttaa tämä pikavippien salliminen ja veronpalautukset etuajassa ”palvelut” sekä muut tavat ryöstää ihmisiä, jotka eivät osaa suunnitella talouttaan. Suurin osa suomalaisista on kuulemma samaa mieltä. Yli 80 % kieltäisi pikavipit. Mä en periaatteessa pidä siitä, että asioita kielletään ilman sen kummempia syitä. Nyt mä en kuitenkaan ymmärrä kuinka tekopyhä pitää valtiovallan olla, että ahneesti pidetään kiinni Veikkauksen monopolista, mutta pikavipit (joissa ei voi kuin hävitä) on kuitenkin ihan laillista valuuttaa. Lotossa voi voittaa, pokerissa voi voittaa jne. Pikavipissä vain Forrest Gump luulee voittavansa.

Auttaako tuokaan kovin paljoa, että kello yhdentoista jälkeen haetut pikavipit maksetaan vasta klo 7 jälkeen aamulla. Kello yhteentoista mennessä kuppi on ehtinyt kallistua arvaamattoman monta kertaa ja pikavipin käyttäjät osaavat ennakoida varmaan kuitenkin sen verran, että suunnittelevat kymmeneltä illalla taloutensa tulevaisuuden tunniksi eteenpäin.
Vähän samaa tekopyhyyttä olen haistavinani tämän tupakoitsijoiden vainon kanssa. Alkoholi aiheuttaa helvetillisiä ongelmia yhteiskunnassa. Tupakoitsijat varmaan aiheuttavat itselleen ongelmia ja suuret terveydenhoitokulut. Alkoholin väärinkäyttäjät kyllä saavat kokoon ihan samanlaisen laskun sekä omista terveydenhoitokuluistaan että kaikkien muiden pahoinpitelemiensä hoitokuluista. Ensin maksetaan vähän veroa kossupullosta. Sillä sitten pitäisi maksaa poliisien palkat, jotka tulee kertomaan, ettei kännissä saa ajella autoa. Vaimo pitää viedä sairaalaan, kun sen on vahingossa saanut jostain mustan silmän. Naapuri tuli vahingossa puukotettua. Ei se mitään. Valtio maksaa oikeudenkäyntikulut ja sitä seuraavan loman valtion vankilahotellissa. Lapset käyvät kymmenettä vuotta valtion kustantamassa psykoterapiassa, koska isillä oli vähän jano yhtenä lauantaina ja sitten lopulta isille kustannetaan uusi maksa. Harvemmin näkee otsikoita, missä kerrotaan tupakoitsijaan seonneen ja pitäneen perhettään panttivankina kunnes poliisin piiritys tepsii. Tupakka ei ole vienyt yhtään entistä huippu-urheilijaa.
Liittyisiköhän tämä nyt jotenkin siihen, ettei valtiolla ole tupakkamonopolia. Jos olisi, ei valtiovaltaa taitaisi kiinnostaa pätkääkään baarimikkojen herkät keuhkot.