Suomalaiset näyttävät olevan sitä mieltä, että julkkiksia ei saa kohdella mitenkään erilailla kuin taviksia. Tämä kai johtuu siitä, että näin kuvitellaan samanarvoisuuden toteutuvan. Siinä taitaa kuitenkin joskus käydä päinvastoin. Ville Nieminen on hyvä esimerkki. Olisi kiva tietää mitä tässä Ville Niemisen huumeskandaalissa oikein on tapahtunut. Miksi tieto vielä pimitettiin? Ketähän tämä hyödyttää? Taklasiko Nieminen poliisin vai toisin päin?

Periaatteessa olen kuitenkin sitä mieltä, että poliisilla voisi hyvinkin olla oikeus pimittää julkkiksiin kohdistuvia epäilyjä. Jos me tavikset töppäillään, ei me jouduta lehtiin. Ja jos joudutaan niin se unohtuu muutamassa päivässä, koska me ollaan taviksia. Homma menee kuitenkin niin, että kun julkisuudessa ilmoitetaan, että poliisi tutkii jotain, se tarkoittaa meidän hölmöläisten kielellä sitä, että hän on syyllinen. Julkkikselle tästä jää ikuinen taakka. En ymmärrä miksi pelkkiä epäilyksiä saisi julkistaa kenenkään kohdalla ilman erittäin painavia syitä. Ja mun mielestä julkkiksien kanssa pitäisikin olla vielä tarkempi. Hyvällä säkällä tuo tarina saattaa unohtua joku päivä, mutta vahinko on jo tehty ellei Niemistä nyt oikeudessa julisteta syyttömäksi. Sekään ei kuitenkaan kaikista hölmöimmille riitä. Oikeus kun voi myös tehdä virheitä.
Se, että meitä kohdellaan prikulleen samalla tavalla, ei välttämättä aina tarkoita, että meitä on kohdeltu oikeudenmukaisesti ja samanarvoisesti. Joissain tapauksissa tasa-arvon toteutuminen vaatii erikoiskohtelua.