En ymmärrä miksi Ylen tai minkään muidenkaan radioasemien pitäisi soittaa Suomen euroviisuehdokasbiisejä vain sen takia, että Yle on epätoivoissaan päästänyt ne kisaan mukaan. Nyt joku sanoittaja itkee sitä, ettei hänen biisiään ole valittu soittolistalle radioon. Yleisö on tästä luultavasti kiitollinen.

 Yleensä 99 % Suomen euroviisuehdokkaista on biisejä, joita ei saisi koskaan soittaa radiossa, tv:ssä tai missään julkisella paikalla. Niitä ei itse asiassa koskaan olisi saanut säveltää, sovittaa tai laulaa edes demolle. Erityisesti niitä ei olisi saanut sanoittaa. Eikä yleensä niitä olisi koskaan saanut päästää niiden laulajien laulettavaksi, jotka esittäjiksi on valittu. Jos sävellys ei ole huono, se on plagiaatti. Jos sävellys on hyvä plagiaatti, kiljuu/kähisee laulaja sen tohkeissaan sellaisella hei-mä-pääsin-tv:seen innolla, että myötähäpeä pisteitä alkaa tippua vanhainkodeista. Jos laulaja ei raiskaa kappaletta, on biisi sanoitettu niin mielenkiintoiseksi että tuskan kyyneleet vierivät poskilla. Jos sanoitus ei töki, on sovitus tehty niin, ettei biisiä pysty kuuntelemaan irvistelemättä. Jos laulaminen sujuu ja kappale toimii, ei laulaja osaa esiintyä tai pukeutua. Jos kerran vuosikymmenessä biisi on hyvä, laulu sujuu, laulaja on karismaattinen ja kaikki on kunnossa, jää biisi jumbosijalle.
Kohta on taas euroviisujen aika. Jään innolla odottamaan mikä biisi valitaan vuoden paskimmaksi ja ketä saa hävetä silmät päästään kansainvälisellä paskojen biisien kevätretkellä. Onneksi muut maat häpäisevät itseään ihan samalla mitalla. Sitä vartenhan euroviisut on keksitty?