On se. Matti on yhtä hyvä puhumaan ehdotonta totuutta kuin Sauli Niinistö. 3760 eurolla kuussa olet Suomessa rikas. Tämä mielipide siis kuuluu pääministerille, joka muuten tienaa huomattavasti enemmän. Matti voisi mielestäni seisoa sanojensa takana ja laskea oman palkkansa 3760 euroon kuussa jos siitä oikeasti alkaa kovatuloisten kerho. Sitten kun tähän lisätään Urpilaisen lausunto, jonka mukaan alle 3000 tienaavat ovat köyhiä niin Suomessa on maan johdon mukaan pieni, mutta hyvin toimeentuleva keskiluokka, joka tienaa 3001 - 3759 euroa kuussa.

Jaa, mistäköhän tässä oikeasti on kyse? Jos puhuttaisiin oikeasti kovatuloisten rokottamisesta niin se ryhmä on sen verran pienempi, että heiltä pitäisi oikeasti alkaa periä veroja, että saataisiin sama summa kokoon. Mutta heidän verojaan voisikin korottaa pysyvästi ilman, että tuon ryhmän elintaso laskee. Matti tekee tässä Saulit. Miten saada joku kuulostamaan yhdeltä kun tekeekin jotain ihan muuta. Ihan niin kuin se Saulin työväen presidentti silmänkääntötemppu. Tällä tavalla Matti itse asiassa suojelee niitä oikeasti kovatuloisia siltä, että heidän verojaan oikeasti korotettaisiin kunnolla. Alle 4000 euron kuukausituloilla ja nykyisellä verotuksella ei asumiskustannusten jälkeen ihan hirveästi pröystäillä Suomen hintatasolla. Miksei samantien pistetty kovatuloisten rajaa 2000 euroon kuussa niin voitaisiin nostaa melkein kaikkien veroja. Voi kukkuu.
Matti, näpit irti palkansaajien kukkarosta! Vaimoko hoiti raha-asiat kotona? Suomalaiset ovat hieman eri mieltä tuosta rikkaan määritelmästä.