En oikein tiedä miten tätä Venäjän puolustusministeriön viimeisintä känniviestiä pitäisi tulkita. Onhan se v-mäistä kun keskellä yötä hirveässä tuiskeessa yrität viestitellä kaverille ja se päätyykin vahingossa puolustusministeriön nettisivujen etusivulle. Eiköhän meille kaikille kuitenkin ole käynyt niin. Tämä Venäjän valtion viimeisin komiikan taidonnäyte voidaan kuitenkin tulkita monella tapaa.

1)      Venäläiset ovat suivaantuneet siitä, että suomalaiset ovat kuulemma unohtaneet Talvisodan opetukset. Emme siis ilmeisesti venäläisten mielestä enää pidä venäläisiä väkivaltaisina riitapukareina, joita johtaa mielipuolinen diktaattori. Väärin. Kyllä pidämme. Olemme kyllä unohtaneet ryssittelyn, mutta jos Venäjän puolustusministeriö sitä erityisesti vaatii, voimme tietysti jatkaa käytäntöä mahdollisimman pian. Todellista edistystä on se, että kirjoituksessa tosiaan mainitaan, että venäläisten historiantulkinta eroaa suomalaisten tulkinnasta. Koska tätä faktaa ei ole Venäjällä saanut sanoa ääneen alankin epäillä, että toinen mahdollinen tulkinta tälle känniviestille voisi olla todennäköisempi, eli…
2)      Venäjällä ei ole Putin Hirmuisen aikana saanut puhua totta ainakaan suoraan. Totuus voidaan kuitenkin kirjoittaa, jos vain esitetään samalla, että näin asioiden kuuluukin olla. Älymystö (99 % Suomen kansasta) sitten tajuaa, mistä on oikeasti kyse. Tämä oli asiallisin ja totuudenmukaisin yhteiskuntakritiikki mitä Venäjän valtion edustaja on koskaan kirjoittanut. Luen tämän myös parhaaksi anteeksipyynnöksi Talvisodasta, mitä Suomi on koskaan saanut ja siinä pahoitellaan vielä selkeästi sitäkin, ettei mikään ole muuttunut Neuvostoliiton jälkeen.