Tässä on sen verran hyvä kolumni, että pakko mainostaa. Selvällä Suomen kielellä tulee analyysia suomalaisen kulttuurin väkivaltaisuudesta. Tämä on se fakta, jota siis ei saisi sanoa ääneen. Oksanen jo uhrattiin totuuden alttarilla. Täten julistan Oksasen marttyyriksi. Tosin tätä faktojen lausumista ääneen vastustaa vaan tämä Suomen epäsivistyneistö, joka tuota kolumnistin kuvaamaa väkivaltaa nimenomaan harjoittaa. Epäsivistyneistöllä en nyt viittaa pelkästään kouluttamattomiin tai köyhiin ihmisiin. Heissä on hyviä ja toisaalta yhteiskunnan huipultakin löytyy niitä sivistymättömiä. Tämä on se porukka, joka ihailee sivistymättömyyttä ja pitää sivistyneistöä aivottomina kapitalisteina. Oireisiin voi kuulua myös perussuomalaisten äänestäminen. Mies ei ole mies, jos ei ole ainakin kerran lyönyt naista, mutta osaa kuitenkin sanoa, ettei ikinä löisi naista. ”Paitsi silloin kerran kun oli pakko tönästä sitä. Ja sillä toisella kerralla, no ei se ollu ku läpsäsin vähän”. Näille kunnioitus on yhtä kuin pelko. Heidät on useimmiten kasvatettu kieroon jo kotona. Lapsi, jolle opetetaan pienestä pitäen, että rakkaus vanhempia kohtaan on yhtä kuin pelko, ei aina toivu siitä aikuisenakaan. Ei ainakaan ilman terapiaa.

Suomessa tämä sivistymättömyyden, kovien arvojen ihailu on viety pidemmälle kuin monessa muussa maassa tai sitten sen ihailijoita on vain enemmän. Monet ongelmamme johtuvat uskoakseni tästä. Uusi sukupolvi on aina kuitenkin uusi mahdollisuus muuttaa kulttuuriamme. Kun elintaso nousee ja yhä suurempi osa kansalaisista kokee itsensä hyväosaisiksi, voimme ehkä alkaa hyväksyä sen totuuden, että epäsivistyneistön halveksunta sivistyneistöä kohtaan on perinteisestikin johtunut suomalaisen epäsivistyneistön voimakkaasta taipumuksesta kateuteen ja huonoon itsetuntoon. Väkivallan käyttö, sen ihannointi ja hyväksyminen on epäsivistyneistön tapa työstää alemmuudentunteitaan. Harva väkivallan käyttäjä ymmärtää alentavansa itseään teoillaan. Väkivallassa näyttää olevan se paha juttu, että se antaa käyttäjälleen juuri päinvastaisen tunteen kuin mitä se aiheuttaa tapauksen silminnäkijöille. Väkivallan tekijä kokee itsensä isoksi, ympäristön silmissä hän kutistuu säälittävän pieneksi. Sama porukka ei myöskään tajua, että tämä kirjoitus koskee heitä. He kun eivät ole mielestään väkivaltaisia, he ovat vain vähän lyöneet kun oli pakko. Jos tämä porukka käyttäisi yhtä paljon aikaa oman elämänsä hallintaan kuin se käyttää itsesääliin ja kateuteen, se olisi todellinen voimanpesä yhteiskunnassamme. Heitä kun on vielä paljonkin.
Suomessa on kuitenkin tarpeeksi sosiaalisessa kehityksessään jälkeenjääneitä, että nämä kovan elämän ihannoijat saavat tukea toisiltaan. Ja loputhan on arvattavissa: väkivalta synnyttää väkivaltaa. Voi olla, että tämä on vähän epäkorrekti vertauskuva, mutta väkivallaton suomalainen on vähän niin kuin ainoa valkoihoinen gettossa. En mä tiedä miksi mä edes pyytelen anteeksi. Kun havaitsemme ilmiöitä muissa maissa tai vaikka eläinmaailmassa, näille asioille saa antaa ja annetaan nimityksiä selventämään tilannetta. Ja kun tilanne on nimetty siihen voidaan puuttua. Sitä varten voidaan perustaa hyväntekeväisyysjärjestöjä ja sitä vastaan voidaan taistella. Miksei suomalaisten väkivaltaisuutta voisi alkaa kutsua Mafian, kasvihuoneilmiön, jne. tavoin jollain nimityksellä? Diagnosoidaan se, nimetään se ja tuomitaan se. Kyse on asennekasvatuksesta, mikä on maailman vaikein laji. Asenteet muuttuvat iän myötä yksilöissä, mutta suurempi suuntamuutos vaatii aikaa. Olemme jo pitkällä verrattuna sotien jälkeen syntyneisiin sukupolviin. Heidät on kasvatettu todella perseestärevityin arvoin ja huonoissa olosuhteissa. Tämänhetkinen tilanne johtuu heidän puutteellisista kasvatustaidoistaan.
Ironisinta tässä on se, että tämä Suomen epäsivistyneistö on usein hyvin rasistista ja halveksii mustan miehen väkivaltaisuutta. Silti heillä on enemmän yhteistä nimenomaan Amerikan mustien gettojen asukkaiden kanssa kuin muiden suomalaisten kanssa. Tämä on se osa Suomea, joka tekisi (jos osaisi laulaa) rap-videoihin verrattavat musiikkivideot pahimmissa betonilähiöissä, hinkaten vieressä keikisteleviä venakkoja ja tehden selväksi, että tämä kova jätkä on toista viikkoa jo umpitunnelissa. Ja kansa hurraa. Pitäisiköhän aloittaa kansainvälinen cultural exchange -ohjelma näiden paikkakuntien välillä. Näkisivät nämä suomalaiset kurjuuden ihailijat mitä todellinen kurjuus on ja mitä se tarkoittaa kun oikeasti ei ole mitään mahdollisuuksia elämässä (”liity jengiin, tapa tai kuole” -periaatteella).
Mukavaa tässä on vielä se, että nämä kovien arvojen kannattajat asuvat täällä Suomessa missä heidät ympäröidään pumpulilla ja lakien pehmeillä arvoilla, joten heidän ei itse koskaan tarvitse kokea heidän omia arvojaan käytännössä. Yksikään heistä ei selviäisi siinä kovassa arvomaailmassa mitä he ihailevat. Me emme tosin edes elä samassa maailmassa heidän kanssaan. Meidän mielestämme heidän maailmankuvansa on vääristynyt ja he vannovat että me muut emme vain ymmärrä että meitä on höynäytetty. Silti pitäisi asua samalla pellolla heidän kanssaan. Revi siitä huumoria. Onneksi heidät on sentään segregoitu omille asuinalueilleen heimoveljiensä kanssa. Maahanmuuttajia vaan käy vähän sääliksi, että joutuvat asumaan niiden naapurissa.

[world-according-to-finns.gif]