On lamassa näköjään hyviäkin puolia. Usassa osavaltioilla ei ole enää varaa teloittaa edes syyttömiä vankeja. Nyt joudutaan oikein karsimalla karsimaan, että kuka saa voltteja ja kuinka monta. Jos sähköntoimittajaksi valittaisiin vielä Fortum, joutuisivat amerikkalaiset kieltämään kuolemantuomiot kokonaan. Asiantuntijat pelkäävät, että osassa rikoksista oikea syyllinen ehtii selvitä jo ennen teloitusta. Miten on muuten mahdollista, että vangin ylläpitoon menee 40 000 dollaria vuodessa? Monet työssäkäyvät hyvikset ei tienaa noin paljoa vuodessa. Pahiksille sillä kustannetaan oikein omat henkivartijat.

Puska-Yrjön aikana tätäkään ei olisi päässyt tapahtumaan. Bush olisi kyllä ratkaissut tämänkin ongelman. Vangithan voi aina teloittaa esim. lasten sairaanhoidosta säästetyillä rahoilla. Turha toivo Barackin Usassa. Barack on jopa viemässä uudistuksia läpi, joilla iso osa amerikkalaisista saisi terveydenhoitoa. Yrjö-setä on hyvin hyvin vihainen. Ei riitä, ettei vankeja saada teloitettua, mutta myös sairaat saattavat jäädä henkiin, jos Barack saa tahtonsa läpi. Mikä pahinta hälyttävän suuri osuus mahdollisesti henkiin jäävistä vangeista ja potilaista on tummaihoisia. Bushia pelottaa syystäkin. Hän pelkää, että seuraavaksi ne pirulaiset vaativat orjuuden lakkauttamista.
Ei se mitään tarkoita, että Usan perustuslaki kieltää julmat ja ”epätavalliset” rangaistukset (cruel and unusual punishment). Jos vaikka persenaintia väkisin ei pidetä julmana niin sehän käy. Jos ihmisen piikittäminen myrkyllä televisioyleisön edessä ei ole mielikuvituksekasta ja epätavallista (unusual) niin mikä on? Jos ihmisen sitominen tuoliin ja sähkön johtaminen häneen ei ole julmaa (cruel) niin mikä sitten on?