Voi luoja tätä jahkaamista! Mitä väliä sillä on johtaako ulkopolitiikka tai mitään muuta poliittista asiaa henkilö, joka kantaa presidentin titteliä tai pääministerin titteliä. Maan vaikutusvaltaisimman poliitikon tulisi olla suoralla kansanäänestyksellä valittu tai ei siitä ainakaan haittaa olisi. Sillä ei sitten olisi mitään merkitystä mikä hänen tittelinsä on. Tosin mitä järkeä on pitää presidenttiä, jolla ei ole valtaa? Sitten voidaan mennä suoraan monarkiaan. Jos taas pääministerillä on eniten valtaa, pitäisi pääministeri valita suoralla kansanäänestyksellä ja rajoittaa kuinka monta kautta hän saa toimia pääministerinä.

Suomella ei ole varaa pitää presidenttiä, jolla ei ole minkäänlaista valtaa tai virkaa vain, jotta olisi mukavampi katsella häntä kättelemässä vieraita linnanjuhlissa. Taas menee politikointiin ja ulkomaisten poliittisten järjestelmien apinoimiseen rahat ja henki.
Tarja valittaa olevansa ainoa presidentti, joka on joutunut kärsimään kahden lautasen ongelmasta. Ei pidä paikkaansa. Ahtisaarellekin jouduttiin aikanaan kattamaan aina kaksi lautasta jopa silloin kun hän edusti yksin.