Vai vaalimainoksiin rahoittajan nimi! Rahoittajille tämä varmasti kelpaisi, ainakin siis niille, jotka mainontaa kaipaavat. Miksi tästä yksinkertaisesta jutusta pitää tehdä niin vaikeaa?

Tehdään sitten vaikka niin, että kun rahoittaja haluaa antaa puolueelle tai ehdokkaalle rahaa, rahoittajan tulee ilmoittautua vaalirahoittajarekisteriin, jota varten perustetaan Sisäministeriön alainen vaalirahoitusvirasto, jonka virkamiehet tarkastavat rahoittajien taustat ja todentavat kuinka monta euroa on oikeasti vaihtanut omistajaa. Lisäksi tarkastajat käyvät tarkistamassa, että vaalirahoituksesta vastineeksi saadut öljyvärimaalaukset on varmasti muistettu ripustaa rumentamaan kaupungin vuokratalon kerhohuoneen seiniä. Kun rahoittajan taustat on selvitetty rahoitusviraston puolesta, keskusrikospoliisi tarkistaa vielä mahdolliset terroristikytkennät. Rahoittajaksi ilmoittautuminen tehdään kolmella kaavakkeella rahoitusvirastoon viimeistään vuotta ennen vaaleja. Rahat siirretään ensin rahoitusviraston tilille, jottei penniäkään ylimääräistä vaihda käsiä ja rahoitusvirasto jakaa sitten rahat puolueille. Rahoitusvirasto häpäisee sitten julkisesti kaikki rahoittajat piilottamalla eduskuntatalon ilmoitustaululle listan rahoittajista kaksi viikkoa ennen vaaleja, jolloin olisi liian myöhäistä tehdä mitään muutenkaan. Alle 2000 euron lahjoituksia ei tutkita, joten muutaman vuoden päästä perustetaan rahoitusviraston alainen pienrahoittajatyöryhmä tutkimaan, miten saataisiin kuriin nämä sadat 1 999 euron lahjoittajat.
Tai sitten toinen vaihtoehto voisi olla, että puolueet velvoitetaan julkaisemaan jokaisen rahoittajan nimen ja lahjoitetun summan (+ yritysten ja säätiöiden johdon nimet). Nämä tiedot voidaan laittaa vaikka eduskunnan sivuille reaaliaikaisena, selvällä suomen kielellä ja helposti löydettävään paikkaan niin että toimittajatkin löytävät näiden lusmuilijapoliitikkojen nimet listasta silloin kun rikos tapahtuu eikä vasta kun heistä tulee pääministereitä. Ja mieluiten kaikki, eikä vain yli 2000 euron lahjoitukset, kiitos. Tarpeeksi valoa kun kantaa säkillä hölmöläisten mökkiin niin Nova groupit katoaa muille laitumille ja jos yksi säkillinen valoa ei riitä niin vedetään mökkiin sähköt. Sitten katsotaan, että pitääkö sähkö tilata Fortumilta vai kuka on antanut viimeksi Keskustalle eniten rahaa.
Kaikesta voidaan tehdä vaikeaa kun oikein yritetään kahdensadan hengen voimin.