Maahanmuuttajanuoret haluavat kuulemma pois Suomesta. Kukapa ei haluaisi. He eivät taida ymmärtää, että ihan yhtä vaikeaa täällä on alkuperäisheimojenkin elää. Lisäksi he eivät välttämättä tajua, ettei se ulkomaalaisen elämä muualla Euroopassakaan mitään ruusuilla tanssimista ole. Ulkomailla heidät tungettaisiin Suomenkin lähiöitä pahempiin tunkioihin asumaan, missä 90 % väestöstä on maahanmuuttajia. Niiden alueiden rikostilastot ovat Suomenkin tilastoja korkeammalla. Siellä ei siis tarvitse pelätä tulevansa hakatuksi ihonvärinsä takia vaan ihan muuten vaan ei mistään syystä.

Meille on kuulemma myös syntymässä näitä maahanmuuttajalähiöitä. Mitä hyötyä on perässäkulkijan asemasta, jos ei oteta oppia siitä, mitä edelläkävijät tekevät. Maahanmuuttajalähiöt ovat vihoviimeinen virhe niin monesta syystä, ettei niitä kai tarvitse edes alkaa luettelemaan. Tämän voi todeta niin monessa eri maassa.
Voisikohan maahanmuutosta puhua järkevästi ilman että kumpikaan osapuoli alkaa nimitellä toista? Rasistit itse asiassa aiheuttavat ongelmat maahanmuuttajien kanssa itse siksi, että kukaan ei uskalla kritisoida maahanmuuton aiheuttamia sosiaalisia ongelmia, koska pelkäävät leimautuvansa rasisteiksi. Tämä sopii varmasti rasisteille, jotka haluavatkin, että maahanmuuttajista tulisi ongelmia.
Maahanmuuttoon sisältyy ongelmia. Ne pitää pystyä myöntämään ja jossain määrin maahanmuuttajien on otettava oma vastuunsa asiasta, mutta vain jos yhteiskunta on pystynyt antamaan heille mahdollisuuden. Pystyykö suomalainen, jatkuvan työttömyyden kourissa kituva yhteiskunta siihen on sitten eri asia. Silloin pitäisi myös olla rohkeutta myöntää, ettemme voi ottaa maahan ihmisiä, jotka joutuisivat elämään kaduilla. Emme voi myöskään tarjota tarpeeksi työpaikkoja ihmisille, jotka eivät puhu kieltä, kun suomea puhuviltakin niitä puuttuu melkoinen määrä. Ei täällä erkkikään töitä saa, miten ihmeessä ahmedille riittäisi. Mutta jos järkevää keskustelua ei saada aikaiseksi, eikä kukaan uskalla edes keskustella asiasta, ongelmat vain paisuvat ja rasistin lihava, pöhöttynyt, laiska sormi osoittelee maahanmuuttajiin päin.