Aborttioikeuden tukijat vetoavat usein siihen, ettei sikiö ole ihminen ennen tiettyä ikää. Kolme kuukautta on sovittu sellaiseksi yleiseksi ajaksi, että sikiö alkaa tarpeeksi muistuttaa ihmistä ja sille kuuluu ihmisoikeudet. Suomessa ihmisoikeudet ansaitaan 25-vuotiaana. Sitä ennen et voi olla työtön, etkä muutenkaan pärjää omillasi vaan jos valtio ei ohjailisi toimintaasi, jäisit sohvallesi istumaan nauttimaan valtaisia sossun tukiaisia. Myöskään mikään tekemäsi työ alle 23-vuotiaana ei ole minkään arvoista. Maksat kyllä muiden eläkkeitä, mutta omia ei kerry, koska sinulla ei ole ihmisoikeuksia niin kuin yli 23-vuotiailla. Ihmetyttää miten alle 23-vuotiaalta sikiöltä voi kerätä veroja? Eikö se ole lapsityövoiman hyväksikäyttöä? Miten 15-vuotiaalle voi sälyttää vastuita jopa rikosoikeudellisesti, mutta 23-vuotiaalle ei tarvitse antaa kaikkia samoja oikeuksia kuin muille kansalaisille. Entä saako alle 23-vuotiaan tappaa? Sitähän voisi kutsua abortiksi.

Tätähän tämä ammattikorkeakoulujen pakkohaku tarkoittaa. Koulutuspaikkoja on muutenkin vähän. Tällä tavalla syyllistetään nuori, joka ei ehkä pääse siihen kouluun mihin haluaisi ensimmäisessä haussa eli toisin sanoen suurin osa. Syy ei kuitenkaan ole nuoressa vaan valtiovallassa, joka ei pysty takaamaan opiskelupaikkoja kaikille nuorille. On huono tekosyy toimia näin siksi, ettei valtiovalta osaa myöskään järjestää tarpeeksi töitä kaikille valmistuneille. Jos välittäisimme nuorista, antaisimme heidän kehittyä sillä alalla mitä he itse haluavat ja missä he ovat hyviä, silläkin uhalla, että valmistumisen jälkeen työmarkkinoilla olisi vaikeaa tai joutuisi jopa lähtemään ulkomaille töihin. Olisipahan edes yksi ongelma korjattu. Nyt aiheutetaan yhden ongelman takia toinen ongelma muka korjaamaan sitä ensimmäistä.
Jos ammattikorkeakouluissa on tilaa pakkohaun uhreille, on ammattikorkeakouluja liikaa. Jos yliopistoon pääsee vain murto-osa halukkaista ja vain kalliiden kurssien jälkeen, on meillä liian vähän yliopistoja. Koulutetulla nuorella on kuitenkin jonkinlainen mahdollisuus. Nyt valtio toimillaan itse syrjäyttää nuoret, joita se väittää suojelevansa syrjäytymiseltä.