Hyvänä esimerkkinä kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta taas Perun piispat mesoavat aborttikiellon puolesta. Oli sitten lapsi tai aikuinen, raiskattu tai ei, niin on jokaisen naisen velvollisuus kantaa kenen tahansa miehen vastenmielinenkin siemen ja kasvattaa siitä kymmenyksiä maksava katolilainen kirkon päälukua kasvattamaan.

Ehdoton suosikki tuossa pirun piispojen löpinässä on tuo, että aborttia ei saisi teettää edes, vaikka äidin henki vaarantuisi raskauden jatkamisesta, koska ”…käsitys, jonka mukaan äidin henki olisi kalliimpi kuin hänen lapsensa, on mielivaltainen ja väärä”. Aivan, mutta totuushan on se, että abortti pitäisi sallia, koska käsitys, jonka mukaan sikiön henki olisi kalliimpi kuin hänen äitinsä, on mielivaltainen ja väärä. Jos nainen pakotetaan kuolemaan sikiön edestä ilman, että hän haluaa sitä, on kyseessä murha. Miksi naisen murhaaminen olisi yhtään sen vähäisempi rikos kuin sikiön murhaaminen, jos piispat sitä siksi haluavat kutsua?
Abortti on aina surullinen asia, mutta jos piispat haluavat sitä vastaan taistella niin eikun kaduille vaan kondomikorin kanssa seksivalistusta jakamaan. Sillä tavalla ne luvut saadaan pienemmiksi.