Kaikesta saa ”totuuden”, jos vain itse vähän valehtelee. Jos tietäisimme kuinka pieni osuus uutisista ja muusta paskasta mitä netissä julkaistaan on totta, olisimme varmasti yksissämielin valmiita lakkauttamaan molemmat mediat samantien. Mua henkilökohtaisesti kauhistuttaa, että mies, jonka poika loukkaantui vakavasti Naantalin palossa, joutuu korjailemaan median, poliisin ja nettikeskustelijoiden keksimiä teorioita ja suoranaista paskanjauhantaa. Siltä tuo hänen antamansa haastattelu ainakin kuulostaa. Toinen palossa ollut sanoo sen vielä suorempaan. Heitä syytetään onnettomuudesta. Tätäkö on suomalainen oikeudentaju? ”Ne oli varmaan kaatokännissä” –ajattelutapa näkyy muuallakin yhteiskunnassa. Uhrit syyllistetään vain sen takia, että joskus jossain muussa tapauksessa on käynyt niin. Raiskaus on ihmisten lempirikos, jossa uhri on aina syyllinen kunnes toisin todistetaan. Eikö nämä paskanjauhajat tajua millaista haittaa aiheuttavat, kun kriisin keskellä muutenkin elävä mies joutuu vielä selvittelemään heidän aiheuttamia sotkuja.

Toinen lempijuttuni näinä viikkoina on tuo miten poliisi ja media yhteistuumin hoitaa tuota Ulvilan murhaa. Miksi vaimon kuva on julkaistu vaikka hän ei ole kadoksissa? Sitten pedofiilien ja raiskaajien naamat ja henkilöllisyys kyllä pidetään visusti salaisina, vaikka he pysyvät vaaratekijöinä elämänsä loppuun asti. Tuo Ulvilan vaimo ei ole kenellekään vaaraksi. Juttu sai paljon julkisuutta siksi, että surmaajaa etsittiin, mutta se, että poliisi kertoo tunnustuksesta medialle ei mielestäni ole mitenkään tarpeellista. Poliisi varmistaa vain tällä sen, että kaikille tulee varmasti heti selväksi, etteivät he ole taas möhlineet. Syytetyn oikeusturvalla ei niin väliä.
Nyt vaimo on sitten kieltänyt varsinaisen tunnustuksen. Saman jutun kävi läpi Nils Gustafsson. Tosin Gustafsson ei koskaan tunnustanut, vaan hänen lyhyttä heittoaan yritettiin vääntää tunnustukseksi. Mutta tämän Ulvilan murhaepäillyn mukaan juuri näin hänellekin periaatteessa tehtiin. Tästä ei tietenkään koskaan tiedä, onko sanat poliisin vain median vääristelemiä. Mitä jos vaimo puhuikin totta? Kuka häntä nyt enää uskoo?