Maailman parhaaksi yliopistoksi pääsee sillä, että pyörittää suurta pisnestä. Raha vaihtaa käsiä, oppimistuloksilla ei väliä ainakaan tässä kyselyssä. Isi maksaa siitä, että kullannupulle ostetaan vapaalippu maailman huipulle. Helsingin yliopisto on maailman 107. paras yliopisto. Parhaita ovat Harvard, Cambridge ja Yale.

Mittarina toimivat yliopiston henkilöstön ja oppilaiden arviot ja mielipiteet. Kun vastailet kysymyksiin, mieti siis haluatko olla professorina/opiskelijana hyvässä vai huonossa yliopistossa. Nyt saat ihan itse valita kumpi omasta opinahjostasi tulee. Tämä on tätä höpöhöpö-tiedettä parhaimmillaan.
Tässä yliopistojen vertailussa ei ole kyse mistään todellisista tuloksista. Kyse on silmänlumeesta ja maineesta. Totuushan on se, että yliopisto on sitä parempi mitä vanhempi se on ja mitä nätimpi campus sillä on. Äkkiä nyt kohentamaan Helsingin yliopiston päärakennusta. Tämän saman listan voisi julkaista vain katsomalla minä vuonna yliopisto on perustettu ja kuinka monta kertaa yliopisto mainitaan amerikkalaisissa elokuvissa.
Eikö yliopiston tason pitäisi paljastua nimenomaan oppimistuloksista? Amerikan kuningas Yrjö W. III on opiskellut sekä Yalessa että Harvardissa. Nämä opinahjot voidaan varmasti pelkästään tällä perusteella tiputtaa kahdensadan parhaan yliopiston listalta.