Jos pitäisi lähteä työstämään höylättyä tai höyläämätöntä puuta kotia somistamaan, valitsisin valmiiksi höylätyn jalopuun. Komea lehtipuu olisi ehdoton suosikki. Joku kotimainen puulaji sopisi varmasti parhaiten sisustukseeni. Olisi hyvä, että puuta olisi työstetty aiemmin laadulla, höylätty siis kunnolla eikä vaan sinne päin.  Väärinhöylättyä joutuisi ensin korjailemaan, mutta tässähän pätee sama kuin kaikissa remonteissa eli jos haluaa omanlaisensa, on höylättävä kuitenkin itse sellaiseksi kuin haluaa.

Höyläämätöntä puuta ei kannata varastaa ja kuten olemme oppineet, sitä ei myöskään saa ottaa vastaan lahjuksena. Siitä maksaminen on kuitenkin laitonta sakon uhalla vain jos puu on joutunut rikollisen välittäjän käsiin. En kyllä haluaisikaan puusta maksaa, oli se höyläämätöntä tai ei. Varsinkaan höyläämättömästä en kyllä maksaisi. En ymmärrä miksi pitäisi maksaa raakapuusta, kun vähemmällä pääsee, jos raakapuuta on etukäteen työstetty.
Se minkälainen puu on oikeinhöylättyä, on tietenkin makuasia, riippuu omista taipumuksista. Sellanen taidokas perushöyläys on kyllä se, joka eniten tyydyttää. Tärkeintähän on kuitenkin, että se kestää ja näyttää hyvältä höyläämisen jälkeenkin. Nikkarointi on sen verran kivaa hommaa kuitenkin, että sitä ihan mielellään höylää vaikka vähän enemmänkin, vaikkei siitä kerralla huonekalua tulisikaan.