Jotkut monopolit ovat kuolemassa sukupuuttoon. Ne edustavat uhanalaista lajia, joka nyt yrittää potkia vastaan kuolinkouristuksissaan. Moni ammattikunta on syntynyt ja kuollut sukupuuttoon. Nyky-yhteiskuntaan kuuluu se, että aina välillä jotain firmaa ei enää tarvita. Aina välillä kone tekee kokonaisesta ammattikunnasta tarpeettomia. Toimittajat ovat nyt huomanneet olevansa seuraavana listalla. Ammattikunta syntyi täyttämään tiedonvälityksen tarpeen. Uteliaasta ja kirjoitustaitoisesta ihmisestä leivottiin journalisti. Rahaa tällä teki, koska lehdillä oli monopoli tiedonvälitykseen. Sitten vierelle asettui toinen monopoli, tv. Molemmat vaativat suurta pääomaa ja monopolit säilyivät. Internet kaatoi monopolin ja kirjoitustaitoinen, ylpeä ammattilainen korvautui nettilehtiin kirjoittelevalla, kirjoitustaidottomalla ilmaispalveluntuottajalla. Miksi muuten ylipäätään pitäisi maksaa niistä kopioiduista ja huonosti käännetyistä artikkeleista, jotka löytyy identtisinä kopioina joka lehdestä?

Kyllä lehtiä tarvitaan, aamulla kotiin kahvipöytään ja junassa luettavaksi. Tosin uudet, luettavammat teknologiset vempeleet uhkaavat tätäkin markkinarakoa. Tekniikka raksuttaa eteenpäin ja useammat ammattiryhmät tulevat tarpeettomiksi. Se trendi ei käänny vaan voimistuu. Onko kapitalismi tullut tiensä päähän? Luonut hirviön, joka tuhoaa itse itsensä? Sanotaan, että jos kaikkien rikkaiden rahat jaettaisiin tasan ihmisten kesken, olisimme kaikki köyhiä. Kukaan ei enää tulisi apuun. Firmat mainostavat ja siis rahoittavat monopoleja, mutta myös esim. blogeja. Sillä ei kuitenkaan enää elä, koska potin jakajia on niin paljon. Yksi rahalähde on siis kuivumassa. Nälkäisiä kirjoittajia on liikaa. Ehkä toinen aukeaa jossain päin muualla universumissa.
Ei hätää. Terminator to the rescue. Meidän ei tarvitse kuin sammuttaa Skynet (=Internet) ja muut koneet, jotka uhkaavat yhteiskuntaamme. Meidän täytyy tuhota Microsoft! Muuta vaihtoehtoa ei valitettavasti edes Hollywood ole tälle ongelmalle keksinyt.
 
I’ll be back!