No niin, onneksi tuli elettyä tämäkin päivä kun karjalaiset esittelevät Neuvostoliiton koululaitoksen tuloksia. 30.9. on Karjalassa tästä lähtien juhlapäivä, jolloin juhlistetaan fasistimiehityksen päättymistä Karjalassa. Etkö tiennyt, että Karjala on ollut fasistien miehittämä? En minäkään. Yhdestäkään historiankirjasta tällaista ajanjaksoa ei löydy. Karjala on kyllä ollut kommunistien miehittämä ja on edelleen venäläisten miehittämä. Ai niin, mutta nythän ei olekaan kyse mistä tahansa historiankirjoista vaan Neuvostoliiton kirjoittamista satukirjoista. Kyllä, venäläisten satukirjoissa näillä fasisteilla viitataan Karjalan oikeisiin omistajiin, sen alkuperäiskansaan, suomalaisiin. Dosentti Antti Laine Joensuun yliopistosta huomauttaa hesarissa, ettei suomalaisten kannata hermostua fasistiksi nimittelystä. Venäjällä kaikki, jotka eivät ole kommunisteja ovat kuulemma fasisteja. Se on näköjään ihan sama miksi sen maan nimi vaihtuu. Sama meno jatkuu vuosisadasta toiseen oli siellä sitten presidentti, diktaattori tai tsaari. Vaikka nuo kaikki kolme taitaa Venäjällä olla edelleen yksi ja sama. Uskovatko venäläiset todellakin tätä propagandaa? Luulevatko he edelleen olleensa ”hyvisten” puolella toisessa maailmansodassa ja että he sotivat fasisteja vastaan?

Toivottavasti ”karjalaiset” eivät nyt sitten suutu nimittelystä, yritän yleensä välttää ihmisten nimittelyä venäläisiksi, mutta kerrataanpas vielä mitä siellä kannaksella oikein tapahtuikaan. Nykyään Karjalassa asuvista ”karjalaisista” vain pieni osa on karjalaisia (=suomalaisia) ja loput venäläisiä, joilla ei sinne ole oikeasti mitään asiaa. Puoli miljoonaa alueen suomalaista, laillista asukasta lähti evakkoon muutamia vuosikymmeniä sitten, kun Neuvostoliitto hyökkäsi alueelle ja miehitti sen. Alueella käväisi joitain vuosia myöhemmin muutama suomalainen sotilasjoukko, kun Suomelle kuuluvaa maa-aluetta yritettiin valloittaa takaisin kommunistimiehittäjiltä. Se ei kuitenkaan tee laillisista omistajista miehittäjiä. Mukana saattoi olla sotilaita myös Lapualta, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikki kyseiset sotilaat olisivat olleet fasisteja. Tällainen ”näkemysero” näyttää olevan historiankirjoissa. Suomessa kun ei edelleenkään olla siirtymässä Disneyn kuvittamiin ”historiankirjoihin”.
Miksi venäjän valtio edelleen tekee oman kansansa naurunalaiseksi antamalla heille tällaista tietoa, jonka toisteleminen saa venäläiset näyttämään sivistymättömiltä idiooteilta? Toisaalta jos se on totuus, niin mitä sitä peittelemään. Onkohan Putin vain suomalaisten asettama kaksoisagentti, jonka todellinen tarkoitus onkin ainoastaan kerta toisensa jälkeen todistaa venäläisten idioottimaisuus muulle maailmalle? Venäjällä oli todellinen mahdollisuus sanoutua irti Neuvostoliiton hirmuteoista Neuvostoliiton kompastuttua omaan näppäryyteensä 90-luvulla,  ihan niin kuin Saksa on irtisanoutunut Natsi-Saksan ajoista. Venäjä valitsi toisin. Kyse ei siis ole Venäjällä, kuten Saksan tapauksessa, historiallisen ajanjakson oikusta ja yhdestä todella sekopäisestä johtajasta. Tällainen johtopäätös on pakko vetää.
Venäläiset, toisen maailmansodan moraaliset häviäjät, ovat sen jälkeen hävinneet kaikessa muussakin. He hävisivät kylmän sodan. Ja nyt on käynnissä mediasota, jossa he ottavat rökäletappion joka kerta. Turha sitä on itkeä. Ei kukaan muukaan jatkuvasti väärässä oleva valehtelija pitemmän päälle mediasotaa voita. Venäjän johto pelaa tässä mediasodassa venäläistä rulettia ja kaikenlisäksi ihan yksinään. Muu maailmaa seuraa vierestä ihmetellen, miksi Venäjän korkeat virkamiehet marssivat yksitellen median eteen ase ohimollaan. Aina välillä pamahtaa.
Kuinka kauan venäläinen jaksaa hakata päätään seinään? Parhaiden vastausten keksijöiden välillä arvotaan palkinnoksi aimo osuus sotakorvauksista sitten kun Venäjä palauttaa ne. Voivat mun puolesta pyydellä anteeksi hamaan tulevaisuuteen. Anteeksipyytäminen on ilmaista, anteeksianto maksaa sotakorvausten verran.
Olisi mielenkiintoista tietää miten länsimaat suhtautuisivat siihen, jos Saksa jatkuvalla syötöllä valtion tuella ihannoisi Hitlerin toimia ja kirjaisi Hitlerin opit ja propagandan koulukirjoihin niin kuin venäjällä tehdään kommunistien propagandan kanssa. Täytyy muistaa, ettei Natsi-Saksan ja Neuvostoliiton sotarikosten välillä ole paljon muuta eroa kuin diktaattorin nimi. Neuvostoliitto oli toisessa maailmansodassa hyökkääjä ja sotarikollinen. Sitä tosiasiaa ei poista yksikään satukirja tai edes se, että sivistysvaltioiden tuella Neuvostoliitto päästettiin pälkähästä sodan jälkeen. Ilmeisesti länsivallat olettivat, että venäläiset osaavat ihan itse laskea yhteen mitä oikeasti tapahtui ja ymmärtäisivät hävetä. Nyt on kulunut vuosikymmeniä eivätkä kaikki venäläiset vieläkään näytä tajunneen, että he hävisivät toisen maailmansodan.