Täysin tarpeettoman tutkivan journalistisen työn tuloksena sain selvitettyä kahden uutisotsikon välisen yhteyden, jota kukaan muu ei ole vielä huomannut. Näin unissani hesarin uutisen, jossa kerrottiin, että arabijärjestö on julkaissut juutalaisia herjaavan sarjakuvan. Sarjakuvassa kaksi juutalaismiestä seisoskelee luukasan äärellä. Vieressä on kyltti, jossa lukee "Auswitch". Toinen kuvan miehistä tökkii luita kepillä: "Minusta tuntuu, etteivät he ole juutalaisia." Toinen vastaa: "Kyllä meidän jotenkin ne kuusi miljoonaa täytyy saada kasaan." Hollannissa halutaan nostaa asiasta syyte, koska sarjakuvalla kuulemma vihjataan, ettei juutalaisten joukkotuhoa toisen maailmansodan aikana tapahtunutkaan.

Herättyäni keitin kahvit ja katsoin Frendien uusintoja pari tuntia. Sitten kaivoin arkistostani toisen uutisen, joka saattaa ehkä liittyä asiaan. Vaikeatahan sitä uskoa ja tieteellistä näyttöä tästä yhteydestä on todella vaikea saada. Tarkistan viikon päästä Wikipediasta pitikö tämä paikkansa.
Ehdotan, että rikossyytteiden sijaan lähetämme Ruben Stillerin Itäkeskusken metroasemalle vaikkapa Saudi-Arabian lipun kanssa. Rubenin tulee ensin pomppia tasajalkaa lipun päällä ja sitten polttaa se R-kioski n tulitikuilla. Mukaan tulee ottaa Iranin presidenttiä muistuttava täytetty nukke (hankitaan sin citystä), jota Rubenin tulee hakata kepillä, kuristaa ja lopulta raahata perässään huutaen Mooseksen suuruudesta. Kaiken tämän tulee tapahtua hirvittävän huudon saattelemana. Rubenin mukaan on myös pistettävä yksi karjalainen, laittomilla piristeillä vahvistettu itkijäeukko huutamaan ja mesoamaan. Stillerin tulee myös asettaa kaikki öljypohjaiset tuotteet kauppasaartoon, kunnes on saanut virallisen anteeksipyynnön jokaiselta arabivaltiolta erikseen.
Näin sen tulisi mennä!
Vieraileva kolumnisti
Shirley Holma