Kuvaa ei tarvitse käsitellä tietokoneella tai muuten manipuloida, se voi silti valehdella. Tässä on kuva norjalaismiehestä, joka Kongolaisen tuomioistuimen mukaan pyyhkii iloisena murhaamansa miehen verta vuokra-autostaan. Miehen lakimiehen mukaan miehen ampuivat rikolliset. Kuva ei todista mitään, koska verta pyyhkivän miehen väkinäinen irvistys voi yhtä hyvin viitata siihen, että hänen on pakko pyyhkiä murhatun miehen veret istuimelta. Silminnäkijöitäkin on. Mikäköhän on silminnäkijöiden käypä hinta Kongossa tänä päivänä? Maksetaanko se dollareissa vai luvataanko vain jättää perheenjäsenet henkiin? Kongon valtio on lisäksi vakuuttunut, että miehet ovat vakoojia ja vaatii tietysti Norjan valtiolta kymmeniä miljoonia korvauksena. Luultavasti koko homma on lavastettu silminnäkijöistä ja murhasta lähtien. Kongon valtio käy tappamassa miehen, jonka se kuvittelee toimivan kuskina kahdelle vakoojalle. Silminnäkijät saattaa olla etukäteen tilattu paikalle ja sitten ”vakoojat” tuomitaan Kongon valtion tekemästä murhasta. Problem solved. Paitsi että vakooja ei ottaisi itsestään kuvia pyyhkimässä verta autonpenkiltä. Vakoojia he ovat sen takia, että heillä oli Norjan armeijan henkilötodistukset. Norjalaiset ovat siis Kongon valtion mielestä niin tyhmiä, että laittavat vakoojiensa mukaan todistukset, joissa lukee: ”Olen vakooja!”
Ruotsinkielen taitoisille vähän tarinan inhimillisestä puolesta.
Valitettavasti jopa hyvämaineiset lehdet ovat jääneet kiinni kuvien manipuloimisesta. Sitten on vielä nämä vaikeammat tapaukset, kuten nyt tämä norjalaisten kuolemantuomio. Kuvatekstillä voi harhaanjohtaa lukijaa, tapahtuipa kuvassa oikeasti mitä tahansa.
 
 
Onko tämä norsupienokainen kaatunut perä edellä kuoppaan vai onko se hyppäämässä ulos vankilan ikkunasta?
 
Ongelma on myös Uutisvuodosta tuttu.
 
Tämä mies on vakooja.
Vakooja ”Pekka Lahnanen” yritti selitellä epäilyttävää käytöstään jäätyään kiinni vakoilusta. Kuvassa vakoojalle ollaan ojentamassa syytekirjelmää.
 
 
Tässä todiste vakoilusta.
”Lahnanen”  jäi kiinni rysän päältä lukemasta salattuja asiakirjoja. Todisteesta käy harvinaisen selväksi, kuinka yllättynyt ja säikähtänyt vakooja oli kiinni jäätyään.
 
 
Kuulustelukuva Suojelupoliisin arkistosta.
 
 
 Epäilyttäviä yhteyksiä Lähi-itään.
 
Esiintyi sotaveteraanina.
 
 
Todellisuudessa hän on kiinalainen.
 
Myös yritysvakoilua tilillään.
Tässä vakooja hiippailee Ferrarin varikolla Mclarenin laskuun.
 
 
Vakooja naureskelee rikokselleen.
 
Aina ei kannata uskoa edes silmiään.