Nytkö yhtäkkiä Ulvilan surmaaja on murhatun aviovaimo? Jösses. Onko tässä taas keskusrikospoliisi asialla? Samanlaisella logiikallahan mentiin Bodom-järven murhatutkimuksissakin. Jos keskusrikospoliisi suuressa viisaudessaan ei löydä ulkopuolista tappajaa kaikista todisteista huolimatta, täytyy tappajan olla vaimo. Bodomin tapauksessahan Gustafsson päätyi syytetynpenkille, koska keskusrikospoliisi oli oppinut laskemaan: ”Jos neljä nuorta menee metsään ja vain yksi palaa, on hengissä selvinnyt syyllinen.” Jep jep.

Tässä tapauksessa todisteita murhaajasta on vielä mielinmäärin. Toivottavasti poliisilla on tällä kertaa oikeasti jotain syytä epäillä. Muuten menee kyllä usko tuohon toimintaan. Tuossa Iltalehden artikkelissa muuten oletetaan, että jos vaimo on syyllinen niin vaimon saama puukonisku johtuisi siitä, että murhattu olisi puukottanut vaimoaan yrittäessään puolustaa itseään.
Juuri näinhän tämä aina suomalaisissa kodeissa menee. Naiset vaan alkaa yhtäkkiä riehumaan puukon kanssa ja sitten mies-raukat joutuu puolustamaan itseään. Ainoa uskottava selitys olisikin se, että murhattu olisi mahdollisesti käynyt jostain syystä vaimonsa kimppuun puukon kanssa ja vaimo itsepuolustukseksi tappanut hänet. Aikaa ulkopuolisen murhaajan lavastamiseen ei jää paljoa tuossa tilanteessa, mutta huomattavasti todennäköisempää tuo on.
Pitäisikö vaimo tuomita, jos näin on? Siis hengenvaarallinen puukonisku lähelle keuhkoja aviomiehen toimesta ja kolme lasta nukkuu viereisissä sängyissä. Tapat sekopäissäsi miehesi, jonka uskot yrittävän tappaa sinut. (Jos tämä on se tavallinen tarina niin vaimo on saanut vuosikausia turpaan tätä ennen.) Jos jäät kiinni, lapsilta menee molemmat vanhemmat. Lavastat ehkä (mahdollisesti jonkun muun avustuksella) aviomiehesi murhan jälkikäteen? Minkälainen tuomio? Minä sanoisin, että vapauttava, koska hyökkääjä oli tässä olettamuksessa mies ja kyseessä oikeasti itsepuolustus. Se, joka väkivaltaan ryhtyy, se väkivallan kestäköön…

Ei niin, että noiden tietojen perusteella mikään viittaisi tuohon oikeasti. Hölynpölyltä kuulostaa koko homma.