Minä olen niin törkeän vanha, että muistan ajan kun ei ollut hymiöitä.  Ne taitavat väittää, että jostain amerikkalaisesta lehdestä on löytynyt maailman ensimmäinen hymiö ja se on 1800-luvulta. Mutta se näytti kyllä ihan kirjoitusvirheeltä. Eikä sillä sitäpaitsi ole väliä, vaikka se olisikin ollut oikea, tahallinen hymiö, koska meille ei kerrottu niistä mitään.  Eikä meillä kyllä ollut tietokoneitakaan silloin 1900-luvulla.  Jos halusi piirtää hymyn, piti hakea kirjoituspöydän laatikosta vanha kouluvihko ja kaivaa puoliksipureskellut värikynät jostain huoneennurkasta mihin ne oli viimeksi jättänyt. Niissä ei ollut vilkkuvia valoja eikä GPS:ää, joten siihen saattoi mennä tovi.  Ne kun oli tehty puusta. Puusta!  Sitten piti omin käsin piirtää ympyrä ja toinen samanlainen ihan viereen. Ympyröiden sisään keskelle pienet pisteet pupilleja symboloimaan. Niiden alapuolelle sitten kun loihti kaarevan viivan niin hymy oli melkein valmis. Paitsi se hemmetin nenä.  Tapoja oli monia, mutta valitettavan usein nenänpiirtäjät taiteilivat silmäympyröiden ja hymyviivan väliin jonkinlaisen lerppuna roikkuvan ylileveän terskanpään, jota ei parantanut se, että terskanpäähän piti vielä piirtää kaksi jumalatonta sierainta. Lopputuloksena oli onneton tekele, joka ei muistuttanut ihmistä hyvällä tahdollakaan ellei sitten sattunut olevan piirtämässä Ville Myllyrinnettä.   Kaikenlisäksi tämä hymiö oli A4:n kokoinen eikä lainkaan kallellaan. Pystypäin, oikeinpäin! A4:n voi tietenkin keikauttaa sivuttain, mutta kukaan meistä ei keksinyt tehdä sitä.

Ehdottomasti helpompaa olisi ollut vain hymyillä itse, mutta kun oli ne hammasraudat.   Niiden kanssa hymyily sai kenet tahansa näyttämään James Bondista karanneelta pahikselta. Ei niin etteikö Licence to Kill  ollut tietenkin tosi hyvä leffa, vaikkei sitä kukaan oikeasti ollut vielä nähnytkään.
Nyt on taas maailma tehnyt edistysaskeleen ja keikallaan möllöttävät hymiöt ovat jälleen suoristuneet. Hämmentävää varmasti nykynuorisolle. Miksi tämä hymiö  on pystysuorassa? Keikautteleeko ne näyttöänsä kallelleen tulkitakseen mitä toi hymiö tarkoittaa? Onneksi näitä high tech hymiöitä löytyy Vuodatuksestakin, että voin ilmaista itseäni paremmin.  Tosin näitä on aivan liian vähän.   On todella huolestuttavaa, jos nykynuoriso alkaa kuvitella, että elämä on pelkkää hymiötä. Elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Tässä lähetetään nyt ihan väärää kuvaa kasvaville nuorille.  Täytyy muistaa, että Suomessa ei mikään saa koskaan olla liian hyvin ainakaan kovin pitkään. Pitkästä ilosta pitää seurata itku. Jos ulkona sataa, se on kauhea maailmanloppu, eikä mikään kaunis kesäillan sade. Akkojen höpinöitä. Jos talvella tulee lunta, se on kauhea, rasittava suomalainen talvi. Jos ei tule lunta, se on kauhea, pimeä suomalainen talvi. Jos kesällä on kuuma, tulee syöpä ja iho palaa. Jos kesällä sataa, se on kauhea, onneton suomalainen kesä. Kuka näitä hymiöitä kehittelee? Suomeen tarvitaan huomattavasti laajempi valikoima melankolisia hymiöitä  sekä surioita,  katkeroita,  vituttioita  ja haista paskioita.