Suomalainen kriteeri ministerin erolle on sukupuoli. Ulkomailla poliitikot eroavat, jos tekevät virheen, jos joku heidän ylemmistään tekee virheen, jos jäävät kiinni valeesta, jos paljastuvat kaappihomoiksi, jos jäävät kiinni aviorikoksesta, jos aiheuttavat minkä tahansa skandaalin jne. Oikeastaan kaikesta sakotetaan. Suomessa sakotetaan vain sukupuolesta. Naispoliitikot eroavat yllämainituista syistä ja vähemmästäkin on käsketty lähtemään. Miespoliitikko ei lähde vaikka ulos kannettaisiin ja asettuvat taas pokkana ehdolle seuraavissa vaaleissa.

Eikö poliitikko voi erota epäpätevyyden takia? Kukaan heistä ei näytä tietävän kuka heitä on vaaleissa rahoittanut ja kuka maksaa heidän lomalentolippujaan, vaikka hyvin pitäisi tietää, että poliitikon pitäisi olla tarkkana lahjusten suhteen. Vallan huipulle tuppaa kerääntymään ne, jotka ovat siellä koska haluavat valtaa ja rahaa. Heistä on todella vaikea päästä näköjään eroon sitten kun paljastuu kulissien takainen toiminta.
On se kumma, että Kanervan piti lähteä yksityiselämänsä takia, mutta suoraan demokraattisien vaalien manipulointi hankkimalla vaalirahat kähminnällä on sen verran pieni vahinko, ettei kenenkään tarvitse ottaa vastuuta. Stripparin himoaminen on väärin, mutta lahjusten vastaanottaminen ei ole? Suomalaiset miespoliitikot ovat venäläisiä ja naispoliitikot eurooppalaisia. Suomessa säädettiin aikoinaan laki, jonka ainoa tarkoitus oli pitää venäläiset poissa valta-asemista. Nyt ilmeisesti pitäisi määritellä uudelleen mitä se tarkoittaa. ”Venäläinen” on tässä tapauksessa siis se suomalainen miespoliitikko, joka jää kiinni rysän päältä epädemokraattisesta toiminnasta, kieltää kaiken, sitten kieltää valehtelunsa, kiinni jäätyään ei silti eroa ja käyttäytyy muutenkin venäläisen hallintokulttuurin mukaisesti.
Seuraavissa vaaleissa voidaan lakkauttaa perinteisen puolueet ja perustaa kaksi uutta: Venäjä ja Eurooppa. Keskusta on selkeästi ilmoittanut kuuluvansa venäläisiin, kuten ilmeisesti myös kokoomus. Sdp empii pahasti. Vihreät olisi kai menossa eurooppalaisten puolelle ja luonnollisesti kristillisdemokraatit, koska sieltä käsin on helpompi kumartaa kohti Vatikaania viidesti päivässä. Rkp taas menee kenen tahansa puolelle, joka voittaa vaalit. Jotkut asiat eivät onneksi koskaan muutu. Perussuomalaiset taas ovat menossa kiintiöpakolaisiksi puolalaiselle kesäleirille muistelemaan vanhoja hyviä aikoja.
Terve menoa!