Onko vedettävä sellainen johtopäätös, että maalaisjärki katoaa opettajakoulutuksen myötä. Muille tuntuu olevan täysin selvää, että koulukiusaaminen ei ole ok ja kiusaaja kuuluu siirtää toiseen kouluun, jos ei tilannetta saada muuten rauhoitettua. Taas lehdessä oli yksi tapaus, missä opettajat ja rehtori oli tyypilliseen tapaansa seuranneet vakavaa pahoinpitelyä sivusta. Totuushan on, että näitä aloittelevia sadisteja on joka koulussa ainakin muutama. Opettajat tuntuvat suhtautuvan tilanteeseen ikään kuin meneillään olisi hyväksyttävä, pieni välienselvittely, tappelu johon osallistuu kaksi osapuolta. Näin ei kuitenkaan yleensä ole. Kiusaajat ovat pelkureita, kuten ala-asteella jo opetetaan. Koulukiusaaja ei käy toisen koulukiusaajan kimppuun, joka siis olisi myös valmis tappeluun. Koulukiusaaja käy normaalin, hyvinvoivan lapsen kimppuun, joka ei todellakaan halua tapella. Kyse on pahoinpitelystä, yksipuolisesta, ei kahden oppilaan välisestä tappelusta. Silti opettajat tuntuvat ottavan tapauksen kuin tapauksen siltä kantilta, että kyseessä on tappelu. Tappelutkin pitäisi lopettaa, mutta silloin pitäisi tutkituttaa molemman osapuolen pää.

Miksi luulette, että kiusaajat jatkavat? Koska heille annetaan kaikilta aikuisilta sellainen käsitys, että se on ok. Korkeintaan hyysätään vähän kiusaajan ympärillä, kun aikuiset miettivät kuinka vaikeaa kiusaajalla mahtaa olla. Tätä huomiota he juuri kaipaavat. Väkivaltainen lapsi tai nuori on sairas ja kuuluu hoitoon. Jos väkivaltaisuus johtuu kotioloista, huostaanotto välittömästi. Jos syyt on muualla, etsitään sopiva hoitolaitos. Yhdenkään normaalin oppilaan ei kuuluisi joutua kärsimään toisen oppilaan pahasta olosta. Hyysääminen on turhaa, koska vaikka kiusaajalla olisikin paha olla, he tietävät tarkalleen mitä tekevät. He osaavat laskelmoida koska sopii käydä kimppuun ja kenen kimppuun kannattaa käydä. He eivät ole viettiensä vietävissä olevia eläimiä, vaan testaavat kuinka pitkälle tämän kiusaamisen voi viedä. Useissa kouluissa saa tehdä ihan mitä tahansa. Pahoinpitelyjen katseleminen sivusta ei ole koulukiusaajan auttamista. Sillä tavalla koululaitos vain jättää sekä kiusatun että kiusaajan jälleen heitteille.
Miksi oppilaat tietävät kiusaamisesta enemmän kuin opettajat? Kuuntelevatko opettajat omia oppejaan lainkaan? Opettajat sanovat, ettei niin saa tehdä, mutta hyväksyvät sen silti. Nämä nuoret sadistit tietävät tasan tarkkaan mitä tekevät. Jos heille ei missään vaiheessa opeteta, että toisten ihmisten epäkunnioittaminen johtaa rangaistuksiin, he jatkavat aikuisinakin sillä oletuksella, ettei muilla ihmisillä ole ihmisarvoa. Tällä tavalla Suomi jaetaan tehokkaasti kahteen kastiin: normaalit ja epänormaalit. Epänormaaleille ei koulussa annettu edes mahdollisuutta oppia yhteiskunnan tavoille. Ja kotona heidät on jätetty heitteille. Tämän saman tekstin on kirjoittanut sadat ihmiset kymmenille keskustelufoorumeille. Ainoat, jotka eivät välitä ovat tietysti opettajat ja rehtorit. Siis ne, jotka voisivat tehdä asialle jotain ihan käytännössä. He elävät jossain ihan omassa todellisuudessaan. Kohta taas joku ilmoittaa mielipiteensä Suomen koulujen oloista luotisateella. Siinä menee luultavasti sitten samalla taas pari opettajaakin.