Ei ole totta! Valehtelisiko venäläiset muka medialle! Nyt ne oikein ylpeilevät sillä. Arctic sean miehistö on pelastettu sillä, että Venäjän valtio on oppinut valehtelemaan medialle. Venäläiset paukuttelevat henkseleitään, koska joku muu on huomannut, että jonkun muun laiva on kaapattu jonkun muun aluevesillä jonkun muun toimesta. Joku muu toimittaa tiedustelutiedot ja venäläiset hyppäävät sitten laivaan ja valtaavat tyhjän laivan takaisin kun joku muu on karkottanut kaappaajat laivasta.

 

Asiahan ei minulle kuulu, mutta siis ihan oikeastiko ylistyssanoja nyt kaivataan. Ei voi olla totta! Venäläisten etsintälaiva ei uponnut. Laivan radio toimi kitkatta loppuun asti. Lisäksi Putin onnistui hillitsemään itsensä muiden valtioiden viranomaisten kanssa ja pystyi keskustelemaan järkevästi jopa Obaman kanssa. Muutkin Venäjän viranomaiset ovat onnistuneet tekemään sivistyneesti yhteistyötä alempiarvoisten ulkolaisten kanssa. Kyllä tämä on aplodien paikka!

 

Erityisen vaikeaa venäläisille tässä operaatiossa oli se, että he joutuivat opettelemaan miten valehdellaan medialle. Koska Venäjällä tästä ei ole mitään kokemusta, oppia haettiin Suomesta. Nyt Venäjän valtion edustaja pääsee lällättämään medialle operaation onnistuttua näiden hämäysvaleiden avulla. Ähäkutti, hämäsin! Jukra, mikä harhautusoperaatio. Tiedoksi Kremliin, että tulevaisuudessa kannattaa keskittyä valehtelemaan kaapatun laivan olevan yhdellä tai korkeintaan kahdella eri suunnalla. Nyt valeinformaation määrä oli niin uskomaton, että edes venäläiset eivät voi olla niin tyhmiä, etteivät osaisi arvata onko laiva Australian vai Afrikan edustalla. Tämähän oli kuin pikku-Madeleinen etsinnät olisi aloitettu uudestaan. ”Taisin nähdä tuon näköisen laivan viime vuonna Ahvenanmaalla.” Ei sittenkään. Samannäköinen laiva on nähty Egyptissä pyramideja katselemassa englantilaisen turistiryhmän kanssa. ”Onko sillä mitään selkeästi havaittavia syntymämerkkejä?” Varmasti tämäkin on jonkun ilkeän, internetissä toimivan  purjehdussalaseuran tekosia.

 

Totuus on se, että venäläiset istuivat koko operaation ajan sukellusveneessä Jäämeren pohjassa. Bensa pääsi loppumaan.

 

Laiva löytyi muuten heti, kun Suomen poliisi keksi julkaista lehdistössä sellaisen hämäysvaleen, ettei vakuutuspetoksen mahdollisuutta ole suljettu pois rikostutkinnassa. Ja hupsistakeikkaa! Siellähän se homeinen paatti seilaa eikä kaappaajan kaappaajaa näköpiirissä valtaisista hämäysvaleista huolimatta!