Norjalaiset ovat vasta nyt tajunneet sen, mikä Suomessa on tiedetty jo vuosikymmenet eli että ruotsalaiset ovat tyhmiä. Norjalaisten perustelu on kylläkin kummallinen. Tällä hetkellä norjalaiset ovat vasta huomanneet, että ruotsalaiset ovat tyhmiä, koska eivät ymmärrä yksinkertaista norjankieltä. Norjalaisille kerrottakoon, että tuolla perusteella tämän maapallon kaikki muut asukkaat ovat myös tyhmiä, norjalaisia lukuunottamatta tietenkin. Norjalaiset katsovat olevansa ruotsalaisia älykkäämpiä, koska kohdatessaan ruotsalaisen he osaavat sopeuttaa kieltään ja alkavat käyttää yksinkertaisempia ruotsalaisia ilmaisuja, jotta ruotsalaisetkin voisivat ymmärtää. Tämä ei kuitenkaan kuulemma auta, koska ruotsalaiset ovat niin aivottomia. Tämä saattaa norjalaisista kuulostaa ihan järkevältä, mutta norjalaiset ovat itse niin typeriä, etteivät ymmärrä sanaakaan yksinkertaista suomenkieltä. Ei vaikka kuinka artikuloisi, huutaisi tai tavaisi. Norjalaisille vihjeeksi Suomen päästä, että ottakaa se peruna suusta.

Suomalainen pärjää Pohjoismaisessa yhteistyössä niin norjalaisten, tanskalaisten kuin ruotsalaistenkin kanssa ihan sillä peruselekielellä. Käsien pyörittely tarkoittaa, että suomalainen toistelee niitä kolmea sanaa ruotsia, jotka osaa. Olkapäiden nostelu tarkoittaa, että suomalainen on samaa mieltä, vaikkei ymmärtänyt sanaakaan. Olkapäille taputtelu ja ystävällinen hymy tarkoittaa, että pohjoismaisen yhteistyökumppanin naama alkaa pikkuhiljaa vituttaa. Keskisormen nostaminen tarkoittaa, että suomalainen on saavuttanut tavoitellun noin kolmen promillen humalatilan. Nyrkin nostaminen viestii, että kossupullo on nyt tyhjä. Ruotsalaisen mustasilmä tarkoittaa, että suomalaisella on ollut mukava ilta.

Viestintä tällä tavalla on kovin yksipuolista ja interaktiivisuuden aikakaudella olisi ehkä parempi, että norjalaiset, tanskalaiset ja ruotsalaiset oppisivat kommunikoimaan takaisin.  Ruotsalaiselle riittää kun vastaa suomalaisen käsien pyörittelyyn nyökyttelemällä ja poistumalla paikalta. Olkapäiden nosteluun riittää, että ruotsalainen lakkaa puhumasta ja poistuu paikalta. Jos suomalainen alkaa hymyillä ja taputella olkapäälle, suositellaan ruotsalaisille paikalta poistumista. Keskisormen ja nyrkin nostamiseen kannattaa reagoida poistumalla paikalta nopeasti ja anteeksipyydellen. Jos nämä hätäuloskäynnit eivät ole toimineet ja ruotsalainen herää sairaalasta mustansilmän kanssa, kannattaa hänen ostaa paita, jossa on Suomen lippu ja poistua mahdollisimman pian maasta. Norjalaisille ja tanskalaisille suosittelen lämpimästi paitaa, jossa lukee ”En ole ruotsalainen”.

Näillä eväillä pohjoismainen yhteistyö olisi huomattavasti helpompaa. Kyllä me suomalaisetkin osaamme suhteuttaa kommunikaatiomme vastaamaan keskustelukumppanin ymmärryskykyä. Nyt puuttuu enää se, että ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset oppisivat nämä yksinkertaiset neandertalkielen nyanssit.