Miksi poliitikot eivät osaa sanoa mitään suoraan silloin, kun heitä haastattelee toimittaja lehteen tai tv:seen, mutta jos heidät päästää tietokoneen ääreen kirjoittamaan ihan itse, alkaa ulos tulla ihan selkeää suomenkieltä? Jos heiltä kysyy, mitä mieltä he ovat vaalirahoitussotkusta, on olemassa virallinen vastaus ja blogi-vastaus. Kun poliitikon päästää tietokoneen ääreen, alkaa helvetillinen haukkuminen ja nimittely. Näitä tapauksia alkaa olla jo melkoinen määrä.

 

Blogit paljastavat sen, että on olemassa erillinen virallinen totuus, joka on tarkkaan harkittu vastaus kysymykseen, jonka toimittaja esittää puolueen etukäteen valitsemalle edustajalle, joka etukäteen tietää, mitä tullaan kysymään ja muotoilee vastauksensa etukäteissuunnitelmien mukaisesti. Virallinen totuus on, että ”ensin tutkitaan, sitten hutkitaan”, ”turha tätä on lähteä paisuttelemaan median toimesta”, ”mitään epäselvyyksiä ei ole vaan tämä on normaalia toimintaa” tai ”pieni väärinkäsitys tässä on ilmeisesti päässyt käymään”.

 

Jopa oppositio osaa kommentoida asiaa aikuismaisesti ja sivistyneesti: ”asia tulee tutkia perusteellisesti”, ”ikävää, että tällaista pääsee käymään” tai ”tämä ei kuulu moderniin demokratiaan”.

 

Blogiin sitten puoluetoveri päivittää totuuden. ”Puhu vaan omasta puolestas. Mitä menit töppäilemään! Missäs mun rahat on?”

 

tai ”Minun mittani on täysi. Olen saanut tarpeekseni siitä, että sinunlaisesi läpikiero ihminen pilaa kaikkien poliitikkojen maineen.”, ”on kohtuutonta, että sinunlaisesi pelurit vievät ihmisiltä uskon politiikkaan ja meihin kansanedustajiin”, ”minä pidän sinua täysin mätänä luuserina”. (Hanna-Leena Hemming, kokoomus)

Tämä ilmiö on kylläkin nähtävissä myös muiden kuolevaisten parissa. Netissä voidaan anonyymeinä yksityishenkilöinä toilailla oikeastaan mitä tahansa. Netissä käyttäydytään lähinnä sillä tasolla kuin oltaisiin muutaman promillen humalassa eikä itsekontrolli oikein enää pelaa.

 

Uppsalan lääketieteellisen tiedekunnan professorit voisivat selvittää, miksi tietokone ei aiheuta syöpää vaan jonkinlaisen aivokääpiöitymisen. Tack!

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200907019861035_uu.shtml