Britney tanssahteli Helsinkiin ja siihen se sitten jäikin. Koko show vedettiin playbackina. Luulin hetken katsovani konsertin harjoituksia. Lämppärinä toimi DJ, joka veti paljon parempaa musaa kuin konsertissa oli luvassa. Yleisö lämpeni hitaasti kuten aina. Sitten sirkusväki viihdytti meitä parikymmentä minuuttia kunnes Britney suvaitsi yhtäkkiä ilmestyä lavalle ilman sen suurempaa rummutusta. Luulin aluksi, että lavalla aukoi suutaan huono dragqueen törkeässä peruukissa. Sitten pikkuhiljaa oli pakko uskoa, että neiti Spears oli todellakin astunut lavalle. Spears veti keikan läpi tanssahdellen valitettavasti samalla tavalla kuin varmaan oli harjoituksissakin tehnyt. Mitään revitystä tai energiaa oli turha odottaa. Miten voi olla mahdollista, että Britney oli niin poikki heti ensimetreillä, ettei jaksanut yhtään tanssiliikettä vetää kunnolla.

Konsertin huonoimmat paikat olivat myös kalleimmat eli luxus vip-nojatuolit oli aseteltu niin, ettei niiltä nähnyt yhtä hyvin kuin lähimmiltä istumapaikoilta katsomosta. Meillä sattui olemaan areenan parhaat paikat. Siitä ei nautinto siis jäänyt kiinni. Koko muu Britneyn poppoo antoi sen mistä heille maksetaankin. Britneytä ei oikein tainnut kiinnostaa. Vanhat biisit sytyttivät selkeästi yleisön paremmin kuin uusimman levyn raidat. Areena siis istui ja odotti, odotti ja istui.

Asuista mainittakoon sen verran, että Britney keikisteli huonosti istuvissa pienissä bikineissä, homssuisessa haaremiasussa, white trash farkkuasusteissa sekä todellä seksikkäässä, vetävässä poliisiasusteessa viimeisessä Womanizer-biisissä.

Britney suostui puhumaan mikrofoniin kerran. Saimme ne perus ”Hello, Finland” –jutut. Vastasimme innokkaalla kiljunnalla, koska tämä tapahtui vasta kun konserttia oli jatkunut yli tunnin. Britney puhui joistakin haastatteluista tutulla lapsen äänellään.

Britney Spears

 

Tiedoksi, että Britney ei ole niin laiha kuin esim. tässä kuvassa näyttäisi, jos se nyt ketään kiinnostaa. Ihmetyttää nämä tiukat kuvaussäännöt ja median kiusaaminen kun mediassa enemmänkin suojellaan Britneytä. Show ei ole erityisen hyvä, Britney ei ole hyvä ja hänestä julkaistut kuvat ovat sieltä parhaimmasta päästä, eikä hän ole niin hyvässä kunnossa kuin kuvista voisi luulla. Kuvassa myös mainitsemani onneton peruukki. Median edustajilta tekisi mieli kysyä, miksi Britneytä kehutaan, kun hän ei sitä selkeästikään ansaitse.

Sirkusteema saattoi ajatuksena olla hyvä, mutta toteutus vaikutti vähän amatöörimäiseltä. Suurinta viihdykettä tarjosivat fanit, joista monet olivat pukeutuneet Britney-asuihin.

Popin prinsessa riisui Helsingissä kruununsa eikä kyllä saa sitä takaisin, jos minulta kysytään.

Madonnaa odotellessa…