Apostoli Paavalin hauta sijaitsee kristillisen perimätiedon mukaan Pyhän Paavalin basilikassa Vatikaanissa. Hautaa on nyt tutkittu ensimmäistä kertaa ja tutkimuksissa on havaittu, että haudasta löytyneet luunkappaleet kuuluvat hiiliajoitustutkimuksen mukaan henkilölle, joka eli 0-100 vuotta ajanlaskun alkamisen jälkeen. Hautaa ei ole avattu kokonaan vaan sen sisältöä on tutkittu arkkuun tehdyn pienen reiän kautta.

Mitäkö eroa on katolisen kirkon tekemillä tieteellisillä tutkimuksilla ja oikeilla tieteellisillä tutkimuksilla? 

Havainnoidaan:

Katolinen kirkko:

Katolisen kirkon ”päätiedemies” paavi Benedictus XVI ilmoitti tutkimusten kiistattomat lopputulokset: ”Tutkimukset näyttävät vahvistavan kiistattoman ja pitkään vallassa olleen käsityksen, että haudassa ovat apostoli Paavalin jäänteet".

Ja sitten oikea tieteellinen tutkimus:

Professori SE-ja-se ilmoitti tutkimuksen alustavista tuloksista: ”Haudasta on löytynyt ainakin joitain luukappaleita. Kyseiset luunkappaleet näyttävät kuuluneen henkilölle, joka on elänyt 0-100 vuotta ajanlaskun alkamisen jälkeen.”

Ovatko luunkappaleet samasta ihmisestä? Oliko henkilö mies vai nainen? Milloin luut on laitettu hautaan?

Tarina ei kerro.

Lisäksi tutkimuksen tulokset olisi julkaistu jälkimmäisessä tapauksessa myös silloin kun hauta olisi sisältänyt parisataa vuotta vanhoja koiranluita. Katolisella kirkolla ei olisi tällaista totuutta ollut varaa julkistaa.

Katolinen kirkko on ollut maailmankuulu juuri tämänkaltaisista hämäräpuuhista jo satoja vuosia. Protestanttista kirkkoa ei olisi syntynyt ilman näitä puolitotuuksia. Martti Luther vastusti mm. katolisen kirkon rahastusta. Rahastusta harrastettiin myös houkuttelemalla pyhiinvaeltajia eli turisteja eri kaupunkeihin keksimällä mitä mielikuvituksellisimpia tarinoita pyhimyksistä ja heidän pyhäinjäännöksistään. Monet näistä pyhäinjäännöksistä on sittemmin todettu huijauksiksi. Katolilaiset saavat toki uskoa mitä haluavat, mutta ei sekoiteta uskontoa ja tieteitä. Tätä käsittääkseni myös katolinen kirkko on yrittänyt meille tolkuttaa melkoisen väkivaltaisella vimmalla jo noin vuosituhannen ajan. Tieteessä ei kuitenkaan ole mitään pahaa silloin kun se edes näyttää olevan heidän puolellaan. Uudessa teknologiassakaan ei niin paljon vikaa, kunhan he pystyvät sitä hyödyntämään omiin tarkoitusperiinsä. Muille tätä oikeutta ei kuitenkaan haluta suoda. Mihin selibaatissa ja ikuisessa pelastuksessa elävä katolinen pappi tarvitsee kondomia, aborttioikeutta, avioero-oikeutta, geeniteknologiaa? Ei mihinkään. Silloin näitä tieteen ja yhteiskunnan edistysaskelia voi ja tulee vastustaa. Kelkka käännetään heti, jos keksitään keino miten niitä voisi käyttää omaksi hyödyksi. Perin epäkristillinen ajattelutapa, eikö totta? Mitä tapahtui lähimmäisen rakastamiselle ja anteeksiantamiselle? Äh, Jeesuksen höpinöitä, ketä kiinnostaa. Kivien heitteleminen on kivempaa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Tutkimus+Apostoli+Paavalin+haudan+ruumis+ajanlaskun+alusta/1135247270848

 

Lisää katolisesta kirkosta tästä.